Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for foreldrene mine.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 15 år som egentlig burde ha det ganske så bra. Jeg har hatt en utrolig bra oppvekst, alltid følt meg trygg og foreldrene mine har alltid elsket hverandre. Men i det siste så føler jeg at mamma og pappa ikke elsker hverandre. Det er stille i stua, og de sitter bare på telefonene begge to. Jeg har snakket med mamma, og hun føler at hun ikke blir elsket. Hun føler at pappa gjør ting bare han har lyst til, og at hun skal styre hjemmet. Jeg har veldig lyst til å si til pappa at hvis han ikke elsker henne, må han si det, eller at hvis han elsker mamma må han vise det, ved å gjøre små ting som gi blomster, melkehjerter, gi et kort, men jeg tørr ikke. Jeg blir veldig lei meg når det er sånn, jeg er livredd for at de skal gå fra hverandre.Hva burde jeg gjøre? Burde jeg bare vente å se hva som skjer? Jeg tror ikke at jeg takler at det skal være sånn lenge, fordi jeg blir ukonsentrert på skolen og jeg tenker veldig mye på dette.

Besvart 10.02.2019 15:24
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er vanskelig å tenke på om foreldrene dine elsker hverandre, eller ikke. Når en lurer, vil en også være ekstra obs og kanskje legge merke til mange ting, som kanskje ikke har så stor betydning for dem. 
Likevel er det vondt for deg å tenke så mye på det. Jeg vil anbefale deg å snakke med din far, og fortelle at du er bekymret og hvorfor. 
Det er mye bedre, enn at du skal bruke så mye energi til å tenke på dette, og kanskje tenke ting som ikke nødvendigvis er slik du tenker det. 

Uansett hvordan det er , tenker jeg det er viktig at du får snakket med han, da det ikke er godt for deg å ha det slik. 
Likeledes kan det være godt for dere å kunne snakke samme om det du opplever vanskelig. 

Du kan også gjerne snakke med helsesykepleier på skolen. Hun kan være en god støttespiller når en opplever ting vanskelig. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie