Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker meg hund, men mamma og pappa sier nei.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har veldig lyst på en hund men foreldrene mine vill ikke ha hund, hvordan overtale de

Besvart 21.02.2019 12:27
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no!

Det er mange barn og unge som ønsker seg kjæledyr, uten at foreldrene har samme ønske. Du skriver at det eneste som holder foreldrene dine tilbake er pga. hvor mye tid som kreves for å ta vare på en hund. Mest sannsynlig er det nok flere grunner. Ikke bare krever det mye tid og energi, men også utrolig mye penger. Dyret må på stadige oppfølginger hos lege, ukentlig mat og ikke minst stell. I tillegg til dette er det et stort ansvar. Dyret må oppdras riktig, få menneskelig kontakt hver dag og det lever også i mange år. 

Om du virkelig ønsker deg en hund anbefaler jeg deg at du setter deg ned med foreldrene dine og snakker ordentlig om situasjonen. Kom forberedt, og undersøk gjerne hvilke hunderaser som passer best for dere. Forklar situasjonen for dem, før du hører på deres side av saken. Det er viktig at du respekterer avgjørelsene til foreldrene dine, med tanke på at det er de som sitter på det meste av ansvaret. Sammen kan dere forsøke å komme frem til en felles løsning. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie