Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 år! Pappa er i møter med noen og snakker dritt om meg og mamma.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Pappa har et møte hver tirsdag og fredag. Hvor han sitter og snakker dritt om meg og mamma. Han blir bare sur når jeg tar opp tema og nekter for d. Hvordan skal jeg ta opp dette med han uten at d blir et helvetes leven? (var med på møte en gang, han snakker stygt om mamma og jeg har merket at han har snakket om meg for jeg merker d på stemningen til personene han er i møte med, som da er venner av han og hannes søster). Plis hjelp. Takk på forhånd.

Besvart 24.02.2019 09:50
 

Svar
Hei!

Det kan ikke være greit å oppleve at faren din snakker negativt om deg og moren din til andre. 

Du skriver ikke noe om hva årsaken er til at han har møter hver tirsdag og fredag med disse personene? At faren din er venner med dem han snakker med, gjør ikke situasjonen enklere for deg og moren din.

Er det slik at faren din ikke bor sammen med deg og moren din? 
Er det en konflikt mellom foreldrene dine? Hva tenker du han ønsker å oppnå ved å snakke negativt om dere?

Det virker ikke som det er så lett for deg å komme i posisjon til å få si hva du mener. Det er bra du ikke gir opp, når du føler at du og moren din blir urimelig behandlet.

Det er nemlig viktig at du selv har mulighet til å uttale deg i saker som angår deg, og får si din mening om hva du selv mener og tenker. Du har krav på at voksne, som har ansvar for barn, lytter til hva du har å si. Du har rett til å ha egne meninger og til å bli hørt.

Er det mulig for deg å kunne få snakke litt alene med de personene som faren din snakker med? Slik at du får fortalt din mening om situasjonen?

Jeg vil ellers anbefale deg å oppsøke helsesykepleier på skolen og fortelle henne hva du opplever. Hun har taushetsplikt og du kan fint snakke med henne. Vis gjerne det du har skrevet til oss, så blir det litt lettere for deg. Hun kan vurdere den situasjonen du er i og kan hjelpe deg. 

Håper svaret mitt var til hjelp for deg.

Ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie