Hopp til hovedinnholdet

Rommet mitt blir ikke ferdig - jeg må dele med søsteren min.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, faren min pusser opp i kjelleren grunnet vannskader som skjedde for 3 og et halvt år siden, problemet er at det har gått veldig tregt, snart 4 år har gått og ingenting er ferdig, bare ett soverom som snaart er ferdig. Siden kjelleren er en byggeplass har jeg nå delt rom med min 17 år gamle søster i ja snart 4 år. Dette går utover sosiallivet mitt siden jeg ikke har et rom å ta med vennene mine på. Jeg spør nesten hver dag om han skal gå ned å jobbe, men han sier bare «ja snart» også gjør han ikke det. Jeg har også prøvd å ikke si noe, ikke mase, men det hjalp heller ikke. Snart 4 år har gått på et rom, det som mangler da er enda et soverom, en TV-stue og en gang, ifølge hvordan det har gått så langt, vil det ta minst 6-8 år. Jeg takler ikke dette, jeg mister venner og det er flaut at det har vært sånn så lenge. Hjelp, jeg vet ikke hvordan jeg skal få han til å jobbe, jeg klarer ikke å snekre selv så han må nesten gjøre det, dette burde bare tatt litt over 1 år.

Besvart 02.03.2019 13:07
 

Svar
Hei

Det virker som faren din har gått lei av hele prosjektet. Det er ikke så uvanlig at slikt skjer. Det er mye jobb og det koster mye. 

Mitt råd er at du snakker med faren din på en rolig måte. Forklar at du gjerne vil hjelpe ham, og at dere kan sette av tid sammen de neste lørdagene eller bestemte ettermiddager. 

Spør hva som mangler for at prosjektet skal fortsatt ha fremdrift. Kan du få en liste over hva som mangler, så kan kanskje du og en annen voksen reise å handle det inn. 

Jeg tror det er den beste måten å få rommet ferdig.

Legger ved en artikkel med tips om hvordan man snakker til foreldre :-)

Masse lykke til. 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie