Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg stoppe faren min fra å legge mer på seg?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bare lurte på om dere har noen tips til meg for hvordan jeg kan stoppe faren min fra å legge mer på seg. Det siste året har han antageligvis lagt på seg 15-20kg, og han var egentlig overvektig fra før. Jeg begynner å bekymre meg for helsen hans med tanke på hans alder og BMI.

Besvart 10.03.2019 20:22
 

Svar
Hei

Det er synd å høre at du må bekymre deg for helsen til faren din. Samtidig er det en utrolig flott egenskap at du bryr deg om de rundt deg, og at du ønsker å hjelpe. 

Som du helt sikkert er klar over, så bestemmer han selv hvordan han ønsker å leve. Allikevel er det ingen som kan nekte deg å fortelle hvordan hans livsstil påvirker og bekymrer deg. 

Det er nok ikke så mye annet du kan gjøre enn å prate med han om dette. Hvis du gjør det litt "formelt" og ikke bare slenger det ut, kan det være han forstår hvor mye det plager deg. Innkall for eksempel til et familieråd, der dere kan sitte rundt spisebordet og du legger frem ditt syn på saken? Legg det frem på en måte som viser hvordan du opplever dette, hva som bekymrer deg og hvor mye du tenker på dette. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Hvordan få til smarte endringer i kostholdet?

Små endringer i kostholdet kan gi stor effekt (colourbox.com)

Hva og hvordan du spiser er et resultat av vaner du har opparbeidet deg gjennom hele livet. Det kan være vanskelig å endre en vane, men denne metoden kan gjøre det både moro og enkelt!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie