Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg kutte kontakten med moren min?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er 16, og bor på hybel 1 time unna hjemmet mitt. Jeg har skilte foreldre og har hatt store problemer med å godta moren min. Går det ann å kutte kontakten med moren min uten at hun kan nekte meg det? Hun tapper så utrolig mye positiv energi av meg hele tiden.

Besvart 12.03.2019 09:56
 

Svar
Hei!

Dette høres ikke greit ut for deg. Du har et vanskelig forhold til moren din og ønsker egentlig ikke å ha noe og gjøre med henne nå.

Det er ingen som kan bestemme at du må ha kontakt med moren din. Men det er en drastisk avgjørelse å ta. Husk at selv om dere har et anstrengt forhold nå så er det ikke sikkert at det vil være slik for alltid. Hvis du kutter kontakten med henne kan det være vanskelig å ta opp igjen kontakten senere.

Du skriver ikke hvorfor du bor på hybel, men jeg antar at det er fordi du går på skole. Er det slik at du skal være hos mamma og pappa annenhver gang når du skal hjem? Når du har to hjem og har blitt så gammel som du har blitt har du rett til å si noe om hvor mye du vil være hos hver forelder eller om du bare vil bo hos den ene.

Hvis du har et godt forhold til pappa kan du jo snakke litt med han om dette? Han kjenner jo mamma og vet noe om hvordan deres forhold er. Hvis du ikke ønsker å bo hos mamma i det hele tatt er det viktig at du snakker med pappa om det. Dere må bli enige om en avtale for hvordan bosituasjonen din skal være.

Jeg tenker at det ville være godt for deg å snakke med en voksen som kan hjelpe deg å få et bedre forhold til mamma. Du kan snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Bare det å sette ord på hva det er som gjør at du ikke godtar moren din kan hjelpe på å få det bedre. Helsesykepleier kan også snakke med moren din om dette hvis du ønsker det.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie