Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir slått av familien min og vet ikke hva jeg skal gjøre!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg blir slått av familien men spesielt mamma, eller hun skriker på meg! Søstrene mine de er slemme mot meg og jeg klarer ikke å holde det i meg!! Jeg begynner å tenke på selvmord osv. Men i samme slengen så vil jeg savne familien min! Jeg vil ikke at mamma og de bli skadet eller noe sånt. Jeg vil til barnevernet men at ingenting skal skje noe med dem! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre

Besvart 13.03.2019 11:18
 

Svar
Hei du!

Du forteller om en alvorlig situasjon. Du skriver at familien din slår deg og er slemme mot deg. Det høres helt forferdelig ut, og må stoppe. 

Du skriver også at du ønsker deg hjelp av barnevernet, men at du er redd for hva som kan skje med mamma. Det er lett å forstå. Selv om de behandler deg dårlig, så er det familien din og du er knyttet til dem. Heldig vis er dette noe barnevernet også vet og forstår veldig godt. I de aller fleste situasjoner blir det feil å bryte kontakten mellom foreldre og barn helt selv om det skjer alvorlige ting. 

Du er nå fortvilet og har til og med tenkt på selvmord. Det er aldri en god løsning, men det er forståelig at tankene kommer når alt virker håpløst.

Mitt råd er at du finner en å snakke med om dette og som kan hjelpe deg med å kontakte barnevernet. Helsesykepleier på skolen kan være en sånn person. Det er også mulig å snakke med læreren eller sosiallærer. Hvis ikke dette nytter, så kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111. Alt dette kan du lese mer om under svaret.

Jeg håper dette gav de noen svar på hva du kan gjøre. Det viktigste er at du gjør noe, og at du ikke gir opp før du får den hjelpen du trenger!

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :) 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie