Hopp til hovedinnholdet

Har pappa rett til å kontrollere telefonen min?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine er skilt, det ble de når jeg var 6/7 år. Pappa aldri kjøpt noe elektronisk til oss, kun mamma..(som bor alene, i tillegg til at hos pappa er de to og pappa selv tjener bedre) uansett. Jeg har hatt 4 iPhone, 2 iPader, en Mac. Pappa har ikke kjøpt noe av dette, men allikevel har han installert familiedeling som han, kj, søsteren min og jeg er med i. Der har han satt inn at han må godkjenne alt jeg laster ned, og han kan se skjermtid. Dette er ufortjent, jeg har aldri misbrukt tilliten hans. Jeg er 14 år (bor hos han 3 av 14 dager) og syns det er irriterende når vi bor der så lite at det er han som skal bestemme alt. Har snakket med han om dette temaet, men han sier bare hvorfor skal jeg ta det bort, når du uansett må spørre om lov? jeg syns dette er idiotisk, hvis jeg feks trenger appen Kahoot til skolen og trenger den da, ikke når han har godkjent den. Det går ikke å prate med han. Hvis mamma sender mld og sier han skal fjerne det, må han det siden mamma har kjøpt tlf?

Besvart 18.03.2019 13:44
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner godt at du synes det er irriterende at pappa har så mye kontroll på telefonen din, særlig hvis det er som du skriver, at du aldri har misbrukt tilliten hans. Jeg kan tenke meg at pappa mener dette godt og har tanker om at han beskytter deg. Samtidig er det viktig at du opplever å få tillit og å kunne ta egne valg.

Du skriver at det ikke går an å prate med pappa om dette. Da synes jeg at du skal prate med mamma om det, og så overlate til de voksne å finne en god løsning. 

Hvis du bare bor hos pappa hver annen helg (3 av 14 dager) så vil jeg regne med at du har fast bosted hos mamma? Det betyr i så fall at det er hun som bestemmer mest over ditt dagligliv, men at pappa kan bestemme når du er hos ham. 

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie