Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig i adoptere et barn når man er enslig forelder?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

heisann. jeg er en gutt på 15 år. jeg er veldig interessert i å adoptere et barn i framtiden. jeg har sett at man kan adoptere et barn når man er 25 år gammel. men jeg er ikke helt ivrig på å være i et forhold med et annet menneske. er det mulig i adoptere et barn når man er enslig forelder? er det mulig å komme med preferanser om hvordan barnet skal se ut, f.eks høy, mørke øyne osv? hvor mye koster det å adoptere et barn? takk for svar!

Besvart 18.03.2019 15:29
 

Svar
Hei

Man kan adoptere som enslig, forutsatt at også landet man ønsker å adoptere fra tar imot søknader fra enslige. Det viktigste ved adopsjon er at man har de egenskapene som er nødvendig for å ivareta barnets behov og at man ønsker å ta vare på et barn uansett utseende.

Kostnadene ved adopsjon fra utlandet varierer, men ligger som regel rundt 200 000 kroner uansett hvilket land man ønsker å adoptere fra. Adopsjonsgebyret dekker administrative kostnader og gebyrer både i Norge og opprinnelseslandet.

Håper det var svar på spørsmålet ditt.

Hilsen adopsjonsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er adopsjon?

Gutt (colourbox.com)

Målet med adopsjon er først og fremst å gi et godt og varig hjem til barn og ungdom som de biologiske foreldrene ikke kan ta hånd om.

Les mer

Innenlandsadopsjon

Jente holder hendene til sine foreldre (Foto:Colourbox.com)

Det finnes ulike former for adopsjon av et barn bosatt i Norge; stebarnsadopsjon, fosterbarnadopsjon og adopsjon av barn født i Norge (samtykkeadopsjon).

Les mer

Utenlandsadopsjon

To kvinner med et sovende barn på brystet (Foto: Colourbox.com)

For å kunne adoptere et barn fra utlandet, må man være godkjent som adoptivsøker av norske myndigheter. Det er et viktig prinsipp at ingen skal tjene på å selge barn, og det skal være fokus på barnets beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Adopsjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om adopsjon