Hopp til hovedinnholdet

Mamma har blitt kjempebekymret

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. I det siste har mamma blitt kjempebekymret og skal ta tak i alt. Bare fordi jeg ble sendt hjem fra skolen, siden jeg faktisk var syk tror hun at jeg ikke vil på skolen og at jeg lyver til henne. Hun tror med en gang at noe er galt og sier at hun vil snakke med lærerene mine og sende meg til helsesøster så jeg har noen å snakke med. Hun lar meg ikke ha telefonen på rommet på natten lenger og hun sier at hun må følge ekstra med på meg, fordi jeg tydeligvis ikke har det bra. Men jeg har det jo helt konge, jeg har ikke hatt det så bra på lenge. Hun maser om at hun ikke stoler på meg og at hun er så bekymret, siden jeg ikke har det noe bra osv. Hva kan jeg gjøre for å roe henne ned? Hva må jeg gjøre for at hun skal gi meg litt slakk og stole på at jeg faktisk har det bra? Siden jeg har det jo kjempebra! Jeg sier til henne gang på gang at jeg har det bra, jeg har ikke noen uvenner eller krangler på gang, men hun tror jo ikke på meg. Hvorfor er det så vanskelig for henne å tro på?

Besvart 26.03.2019 23:07
 

Svar
Hei

Det er gode spørsmål du stiller, og det er vanskelig å gi deg et godt svar på det du lurer på. Kan du stille moren din disse spørsmålene som du skriver her?

Spør henne eventuelt om hva som skal til for at hun klarer å stole på at det du sier er sant? Si gjerne at du opplever at hun er mer bekymret for deg enn du er selv. Det er bare du som kan vite sikkert hvordan du har det. Er moren din bekymret for andre ting? Kanskje helsesykepleier på skolen din kan hjelpe deg med å sortere i om dette handler om deg eller om moren din trenger annen hjelp til å bli mindre bekymret for deg. Kanskje det er noe du kan gjøre med situasjonen og kanskje det er noe moren din kan gjøre. Det er ikke greit at dere fortsetter å ha så ulik oppfatning av deg og om det er grunn til bekymring for deg. 

Det er fint at du har en mor som bryr seg og som er opptatt av å samarbeide med hjelpeapparatet for å hjelpe deg hvis det er nødvendig. Se andre tips i vedlagte artikler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie