Hopp til hovedinnholdet

Far til jente 14 sier stygge ting til henne

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Er ein jente på 14 år. Pappaen min begynnte å kalle meg bare stygge ting. Han ser stygt på meg bare fordi eg ikkje om det var ein konteiner på skulen min eller ikkje. Han kaller meg alltid stygge ting å eg orka ikkje meir. Mamma er leid av pappa å hålder på å grinr når hun hører hva han sier til meg. Jeg tørr ikkje å komme hjem mer. Pappa er alltid sur på mamma å hun er leid. Ej griner alltid fordi han bruker så stygge ord. Hjelp meg plis!

Besvart 03.04.2019 17:11
 

Svar
Hei


Det høres ikke bra ut slik du beskriver det. Pappaer skal ikke kalle barna sine stygge ting.

Jeg tenker at noen andre voksne må inn og hjelpe deg og familien din, slik at dere får det bedre. Er det noen voksne du kan snakke med på skolen om dette? F.eks. en lærer eller helsesøster? Så kan de hjelpe deg videre.

Det er veldig bra at du kan fortelle om dette og at du vil ha hjelp. Jeg håper du får den hjelpen du trenger.

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og få en voksen å snakke med.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie