Hopp til hovedinnholdet

Hvordan overbevise pappa om å få hund når jeg og mamma vil ha?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei.Hvordan overbevise pappa til å få hund?Mamma har lyst på hund.Vi hadde sikkert fått oss hund hadde pappa blitt med på de.Jeg tenker også at det hadde vore til selskap siden jeg sliter psykisk.(ensomhet og sliter med skolen.Går på BUP så mamma vet) Går også kortere skoledager enn dei andre i klassen. Vet at en hund kan ikke fikse alt men i de minste hjelpe meg ut av huset(sitter masse foran iPad og å være selskap i tunge dager) Det er et levende vesen som må på turer uansett vær, vaskes, trenes, sosialiseres, stelles og at den kan leve lenge.Familien min har hatt en hund før jeg ble født, men den solgte dei pga den var for krevende.Vi har også hatt en annen hund men det var en omplasserings hund.(var ca 6 år da hun kom til oss)men jeg var mindre og hun ville berre gå tur med mamma ikke noen andre.tenker de hadde vore fint med hund siden det er selskap og jeg er 15 år og vet at jeg må tenke mange år frem.(til hva som skal skje vist jeg flytter, reising osv) Mvh jente 15

Besvart 10.04.2019 11:25
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål. Den største bekymringen til foreldre når barna ønsker seg hund, er ofte hvor lenge er det moro å gå tur i all slags vær ? Hvor snart blir hunden bare de voksenes ansvar? Når er det ikke er like spennende lenger eller det tar for mye tid.


Hvis du ikke vet hvorfor pappa ikke vil ha hund kan det jo være lurt å få han til å forklare for deg hvorfor og hva han er bekymret for. Er det for eksempel at han skal bli sittende med ansvaret. Da kan dere prøve å lage en avtale på hvordan du og moren din fordeler ansvaret.

Har du aldri hatt hund før kan det være fint å ha tenkt gjennom. Er det greit  å gå flere turer i løpet av dagen - enten det er 20 minusgrader eller øsende regnvær  i mange år fremover? Kan dere frita pappa for ansvar? Hva hvis du skal sove borte eller reise på ferie, hvem skal passe på hunden da? Det er antakelig slike ting faren din tenker på. Hvis du og moren din sammen prater om hvordan dere skal løse slike utfordringer, kan det være fint å ta med pappa i samtalen.

Du er 15 om noen år er det naturlig å flytte for studier, hvem vil få ansvar for hunden da?

Det er mye ansvar å ha hund, så det er nok ikke så dumt at pappa er litt tilbakeholden og får deg til å tenke igjennom ansvaret og konsekvensene av å ta ansvar for en hund.

Samtidig er det veldig mye glede og kos med en hund, så man må veie de to opp mot hverandre.

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie