Hopp til hovedinnholdet

Mamma har det vanskelig og sender meldinger..

Jente 13 år
 

Spørsmål

Okay. Hei. Jeg har en mor og en far som er skilt. Min mor og jeg hadde det fint en dag. På kvelden begynte hu og gråte. Hun fortalte om et brev som en lege hadde skrivet fra det jeg hadde sagt om mamma. Det var liksom litt hemmelig... hun begynte å spørre om pappa var en bedre forelder osv.. så tok hun opp andre ting. Hun ville ikke ha meg der og ringte stemoren min siden pappa var på sykehus. Stemoren min hentet meg og mamma begynte å rive i bildøra til stemoren min siden hun villa ha brevet som stemoren min leste på. Søstera mi gikk ut av bilen får å stoppe mamma. Da sa hun at søstera mi kunne holde seg langt unna. Jeg gråt og nå får jeg meldinger av mamma om at jeg må svare om jeg skal være hos henne i feriene osv... eller så får jeg ikke være med...

Besvart 20.04.2019 19:23
 

Svar
Hei jente 13 år!

Å se at foreldrene har det så vondt er vanskelig for barn. Når situasjonen blir slik trenger en hjelp til å håndtere det. Du har ikke noen spørsmål, men jeg har likevel lyst å gi deg noen råd. det finnes nemlig god hjelp å få når man opplever det blir vanskelig hjemme. 

Noen å snakke med? Kan du snakke med stemoren din eller pappa. Kanskje kan de ta kontakt med moren din? Jeg forstår det er vanskelig, men barn skal ikke ha ansvaret for å ordne opp når foreldre strever. Kanskje kan dere skrive en melding til moren din sammen. 

Helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom kan også hjelpe deg. Ofte kan det hjelpe å snakke med noen når man opplever at foreldre har det vanskelig. Det kan gjøre at en får det vondt selv og en trenger hjelp til å sortere litt

Dersom du trenger noen å snakke med nå kan du ta kontakt med Kors på halsen 800 333 21 eller alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. 

Jeg har lagt ved noen artikler du kan se på. Jeg sender deg allverden av tanker og klemmer. 

Hilsen psykolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie