Hopp til hovedinnholdet

Føler at stemoren ikke liker meg

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, foreldrene min skilte seg da jeg var 3 år å har siden den gang levd meg skilte foreldre. Da jeg var ca. 6 år, så fikk pappa en ny kjæreste. Jeg husker ikke så mye fra den tid bortsett fra at jeg ikke var så begeistret for at han fikk kjæreste. Etter vært flyttet pappa inn hos dem og det var vel da jeg begynnte å føle at jeg ikke var velkommen der, så jeg har aldri likt å være der. Nå er det veldig ubehagelig for meg å være der. Jeg føler at stemoren min ikke liker meg i det hele tatt. Pappa vet at jeg ikke liker å være der å jeg vet at han er glad i meg, men noen ganger føles det ikke sån. Jeg blir forskjellsbehandlet av stemoren min, det er lett å se at hun ikke er noe glad i meg. Eksempel: på skolen spurte en venn av meg om jeg har en stemor da svarte jeg «ja» Han sa at stemoren min hadde sakt til moren hans at jeg er en mobber og en frekk jente. Da ble jeg selvfølgelig veldig lei meg, fordi jeg har virkelig gjort en innsats for å bli likt i det siste, men så sa han det.

Besvart 07.05.2019 15:32
 

Svar
Hei

Beklager at det har tatt litt lang tid å svare deg.

Det er veldig forståelig at du ble lei deg da du hørte din venn fortelle om hva stemoren din hadde sagt til moren hans.

Du har virkelig prøvd å like din stemor og bli likt av henne. Kan hende hun innerst inne er litt sjalu på deg fordi hun ser at pappaen din er glad i deg?

Jeg tror det kan være en god hjelp for deg å snakke med en familieterapeut på familievernkontoret om din situasjon.

 I vedlagt artikkel "snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd" finner du kontaktinfo til familievernkontorene. Du kan selv ta kontakt og bestille time.

Kan hende du kan ha med pappa og din stemor også. Jeg tenker at alle kan ha nytte av å snakke med en profesjonell hjelper som jobber med å bedre relasjoner i familier.

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen om dette.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie