Hopp til hovedinnholdet

Vil flytte for meg selv neste år, er turbulent i familien. Stipend mulig ?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Forklarer dette kort. Bor men min lillebror, storebror, mamma og pappa. Lillebroren min har helt siden så lenge jeg husker vært utrolig sint. Helt siden han var ca 1-2år har han kastet rundt ting, slått hode i gulvet, ødelagt ting. Nå er han 11, og det blir ikke bedre. Han har vært på bup, obu, legen og bft. Det har ikke funket, og går kun til bft nå. Han skriker og hyler noe ekstremt flere ganger daglig. Han banner MYE, stjeler penger, da snakker jeg ikke om en 20kroning men opp til tusen kroner, han ødelegger ting, sminke, huset, dører. Han griner, kjefter og hyler MYE, sparker rundt seg, truer med å drepe, truer med kniv osv. Dette er UTROLIG slitsomt å bo og leve med. Jeg skjemmes, tørr ikke å ha venner eller kjæreste på besøk, og jeg trives ikke hjemme. Derfor vil jeg til høsten flytte for meg selv på hybel, og er på leting etter jobb. Lurer på om dette er en god nokk grunn til å få borteboerstipend selv om jeg ikke bor 4mil unna skolen jeg har søkt på. Er forresten 03.

Besvart 06.05.2019 12:56
 

Svar
Hei

Det høres utfordrende ut å ha en lillebror som sliter som du beskriver. 

Snakk med foreldrene dine om dine planer i forhold til skole slik at de er forberedt på hva du tenker.

Det finnes ulike muligheter for å flytte, men det kan lånekassen mer om. Jeg sender spørsmålet ditt videre. De fleste som får bostipend gjør det på grunn av lang reisevei, men det går også an å få bostipend hvis det er andre forhold som gjør at du ikke kan bo hjemme mens du går på skolen, noe som det høres ut som om er aktuelt her. Da bør du sende inn dokumentasjon til Lånekassen slik en saksbehandler kan vurdere saken. Dersom du kan få en uttalelse i fra for eksempel lege eller BUP kan det brukes.

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med til deg.  


Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Bostipend på videregående (borteboerstipend)

Lånekassen og flytteeske (colourbox.com)

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til bostipend fra lånekassen.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie