Hopp til hovedinnholdet

Føler alle er sure på meg hele tiden fordi jeg er sur og lei meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Føler alle er sure på meg hele tiden..og vet ikke hva å gjøre..Alle sier jeg er sur hver eneste dag osv og blir ganske lei, har sagt ifra flere ganger men de stopper jo aldri. Kanskje fordi jeg ikke stopper? Jeg vet ikke, desuten så har jeg ikke det bra på skolen heller å føler meg på et ganske dårlig punkt/: De er den beste familien men akkurat nå er jeg lei meg fordi jeg alltid er den sure og alt blir skyldt på meg. Kanskje det er min feil?

Besvart 31.05.2019 11:15
 

Svar
Hei jente (13)

Det høres ut som at du ikke har det så greit for tiden. Du trives ikke på skolen, og det gjør selvfølgelig noe med humøret ditt og bidrar til at du er lei deg og sur ofte. Da kan andre bli litt sure tilbake. Det er ingen god følelse og noe må gjøres.

Det er ikke din feil at du ikke har det godt på skolen, men kanskje er det noe du selv kan gjøre for å ha det litt bedre?

Har du snakket med noen voksne om hvorfor du ikke har det så bra på skolen? Hvis du ikke forteller det til en voksen, er det ingen som kan hjelpe deg. Du fortjener å ha det godt på skolen, du har faktisk rett til et trygt og godt læringsmiljø. Kanskje er det noe som kan gjøres i klassen eller blant vennene dine? Læreren din vet helt sikkert om noe han/hun kan gjøre.

Kan du klare å snakke med mamma og pappa om hvordan du har det? Jeg tror at hvis du klarer å forklare dem hvordan du har det på skolen og hva som gjør at du ikke har det så bra nå, så vil de gjøre hva de kan for å hjelpe deg. Kanskje er det nok at foreldrene dine snakker sammen med læreren. Du skriver at det er den beste familien, og da tror jeg at de vil gjøre alt de kan for at du skal ha et godt liv.

Hvis det er vanskelig å snakke med mamma og pappa om dette, kan du få hjelp fra noen andre. Kanskje en besteforelder eller tante/onkel er noen du kan snakke litt med? Eller en lærer du liker og stoler på, sosiallærer eller helsesykepleier? Jeg vet at mange ønsker å lytte til det du har å fortelle og ønsker å hjelpe deg.

Jeg håper det bedrer seg snart:) Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Trives du på skolen?

Skolen din skal sørge for at du trives der. Hvis du ikke gjør det, må du si ifra til læreren din eller helsesøster.

Gå til vote

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer

Er du skolelei?

Jente sover på biblioteket (colourbox.com)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag