Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker meg hund, men mamma sier nei.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er jente 13 år. Jeg ønsker meg veldig mye en hund, men moren min vil ikke ha. Faren, og storesøsteren min vil ha hund. Noen tips til og overtale moren min? Jeg er foresten fult klar over hvilket ansvar man tar på seg når man skaffer seg en hund og det er jeg både klar og villig til å ta! Takk på forhånd<3

Besvart 31.05.2019 18:45
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål og at du henviser deg til ung.no! Beklager for sent svar!

Det er mange barn og unge som ønsker seg kjæledyr, uten at foreldrene har samme ønske. Om du virkelig ønsker deg en hund anbefaler jeg deg at du setter deg ned med foreldrene dine og snakker ordentlig om situasjonen. Kom forberedt, og undersøk gjerne hvilke hunderaser som passer best for dere. Forklar situasjonen for dem, før du hører på deres side av saken. Det er viktig at du respekterer avgjørelsene til foreldrene dine, med tanke på at det er de som sitter på det meste av ansvaret. Sammen kan dere forsøke å komme frem til en felles løsning. 

Når det gjelder overbevisning, kreves det gode argumenter. Det vil si ting man sier for å overbevise. Jeg synes du bør sjekke etter informasjon om hund på nett: Hva som kreves, hva som er bra med å ha hund og hva som er dårlig. Deretter, bør du skrive en liste der du viser at du er forberedt på alle disse tingene. Les opp listen for deg selv eller en venn noen ganger, og inviter foreldrene dine til en samtale der du virker forberedt og klar.

I tillegg kan det være en idé å vise ved handling hvor sterkt man ønsker seg hund: Kanskje du kan begynne å gå tur med en nabohund eller noe? Kanskje hun skjønner at du liker å gjøre det, og at du ønsker det så sterkt at du til og med tar nabohunden på tur? Bare et forslag :) 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie