Hopp til hovedinnholdet

Min venninne har det vanskelig hjemme

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, igjen! Har litt mer å skrive om venninnen min som ikke har det så bra hjemme og at det kan bli ille til tider. Moren hennes har sine dager der hun er kjempe snill og andre der hun er veldig sur som alle andre, men hun blir spesielt sur på venninnen min og uheldigvis er det de fleste dagene som også gjør at det er vanskelig for venninnen min og stole på henne og snakke med henne. Moren setter søstrene til venninnen min før venninnen min. For eksempel at venninna mi ikke får klær (selvom hun trenger det mest) mens søstrene hennes får klær hele tiden og spesielt hun minste. Moren gjør også kjempe mye artig med søstrene og nesten ikke noe med hun. Til tider føler hun at foreldrene hennes hater henne. Hun har bukser med hull i som hun syr igjen hullene på hele tiden. Jeg prøver å være der for venninna mi, men klarer ikke alltid å vite hva jeg skal gjøre. Jeg har jo også mine egne problemer jeg må jobbe med, og jeg kjenner det blir mye for meg også til tider. Hva burde jeg gjøre?

Besvart 01.06.2019 18:35
 

Svar
Hei

Du høres ut som en veldig god venninne å ha. Det høres ut som du er der for henne, lytter til det hun har å si og støtter henne som best du kan. Mer kan du ikke gjøre. Hun er heldig som har deg!

Det er forståelig at du er lei deg over at du ser at din venninne blir forskjellsbehandlet og at moren hennes er mye sur på henne. Det er fortvilende når man ser at det skjer urett uten at en kan gjøre så mye med det. 

Hva med at dere begge går til helsesykepleier på skolen? Helsesykepleier kan lytte til din venninne og hvis din venninne vil det så kan hun/han ta kontakt med moren. Helsesykepleier kan snakke din venninnes sak og fortelle hvordan hun opplever situasjonen hjemme. 

Jeg vil derfor anbefale deg å oppmuntre henne til å be om hjelp fra noen voksne hun stoler på. Det kan hende at moren ikke er bevisst at hun gjør forskjell på barna. Forhåpentligvis vil hun gjøre noe med det hvis noen voksne snakker med henne om hvordan din venninne opplever situasjon hjemme. 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie