Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skjemmer bort lillesøsteren min

Jente 16 år
 

Spørsmål

JEG KLIKKER. Mamma og pappa skjemmet bort lillesøsteren min noe utrolig mye. Hun får HVA hun vil og nesten når som helst. Hun blitt så fisefin, og går ikke med noe hun får. Itilegg går hun på butikken hver dag (omtrent) for å kjøpe godis. Senest sånn en måned siden, ble mamma oppgitt over at hun spiser så mye søtt. Jeg prøver å forklare henne at å gi lillesøs penger og si «ja» til å la henne gå på butikken ikke hjelper! Men tror du hun hører? Nei. Jeg har selv jobb, sparer godt (opptatt av økonomi) og får sjeldent penger fra dem. Men lillesøstra mi får hele tiden penger, og bruker i sleng og i fleng! Hva skal jeg gjøre? Jeg vil ikke at hun skal bli så bortskjemt? Hvordan få mamma og pappa til å høre?

Besvart 02.06.2019 14:01
 

Svar
Hei!

Lillesøsteren din er heldig som har en så fornuftig og omsorgsfull storesøster. Kanskje ser hun det ikke så godt, men du er så reflektert og ansvarlig at det nok kommer henne til gode etter hvert. 

Jeg forstår at det er frustrerende og se på at mamma og pappa skjemmer bort lillessteren din. Slik jeg oppfatter det så er du ikke egentlig misunnelig, men heller bekymret for hvordan det skal gå med lillesøsteren din. 

Det er foreldrene dine som velger hvordan de vil oppdra lillesøsteren din. Du kan selvfølgelig si noe om at du synes dette er feil måte å gjøre det på, men det er foreldrene dine sitt valg. 

Noe du kan reagere på er at du og lillesøsteren din får ulike goder, altså at hun får mer penger enn deg for eksempel. Samtidig er det vanskelig å måle det skikkelig fordi det kan hende du også fikk akkurat det samme når du var mindre. 

Prøv gjerne å snakke med foreldrene dine igjen. Men vær forbredt på at du ikke får et godt svar. Kanskje er det lettere for deg å snakke med helsesykepleier for å få satt ord på tankene dine. Da kan helsesykepleier gi deg gode tips og råd til hvordan du kan håndtere dette slik at du slipper å irritere deg så mye over det. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie