Hopp til hovedinnholdet

Får ikke lov til å reise med vennene mine av mamma.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg krangla med mamma på Torsag og nå får jeg ikke lov til å reise til Bergen med vennene mine. Moren til en av venninnene mine skal vere med. Mamma sa til hun at jeg var syk og sliten, men jeg er helt frisk og har mye energi. Vennene mine sa at de kunne droppe reisen siden jeg ikke kunne være med men jeg sa at det går fint at de reiser uten meg, men egentlig blir jeg lei meg og vill så gjerne være med. Vi kommer ikke til å dra fotball flere ganger og jeg kommer til å føle meg mer utenfor. Jeg vet Ikke hva jeg skal gjøre. Og jeg blir veldig lei meg fordi jeg ikke får være med. Vi har liksom snakka om denne turen lenge og jeg har gleda meg i 2veker, men nå får jeg ikke lov.

Besvart 19.06.2019 18:09
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du syntes dette er veldig dumt og kjedelig. 

Ofte når man har en krangle med foreldre er det lurt å prøve å sette seg ned for å diskutere eller snakke ordentlig om det, uten å kjefte eller krangle. For eksempel kan det være fint å stille moren din spørsmål om hva som er grunnen til at du ikke får dra, og hvorfor du ikke kan dra alene uten henne. Ved å lytte til det moren din sier forstår du kanskje bedre hennes side av saken. 

Samtidig kan du be moren din om å få snakke om hvordan du opplever dette, hvorfor du syntes du burde få lov. På den måten forstår kanskje moren din din situasjon bedre. 

Til syvende og sist er det jo hun som bestemmer om du kan reise eller ikke, men sannsynligheten for at man forstår hverandre og kan møtes et sted på halvveien er større om man snakker sammen på en rolig og god måte.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie