Hopp til hovedinnholdet

Mamma synes huset er forferdelig

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Mamma synes at huset våres er forferdelig (det er ihvertfall det hun sier). Dette er det andre huset vi har bodd i før jeg kom til verden. Det er ikke så mye mamma klager på. Aldri barna sine, foreldre eller annet. Bare pappa og selvfølgelig huset. Hun var med på å kjøpe det, så jeg kjønner ikke hva som egentlig er problemet. Hun klager på beliggenheten, selv om vi har utsikt over hele Bergen, rommene osv. Av og til så går hun så langt at hun sier "Det er det værste huset jeg har vært i i hele mitt liv" eller "Vi har ødelagt barndommen til ungene". Selv prøver vi å si til henne at vi ikke har problemer med huset, men hun vil ikke høre! Hun klager på at hun ikke har plass til klærne sine, og hun vil ikke kaste noe av rotet hennes. Hun skriker til pappa om hvor skal hun ha rotet sitt. Hun mener at alle andre har det bedre, men hun tar feil! Pappa er den eneste som rydder, og han har betalt MASSE for å få ny gang og bad, men det er ikke nok for mamma! Pappa får hele støyten alene.

Besvart 22.06.2019 16:05
 

Svar
Hei

Jeg synes du og dine søsken er flinke til å håndtere mammas misnøye. Tross alt det negative hun kommer med, så klarer dere å vinkle det til noe positivt.

Dere prøver å si til henne at dere ikke har problemer med huset. Fortsett med det og ikke la mammas opplevelse ødelegge deres egen.

Hvis hun har et problem med å ikke ha plass til alle klærne, er det hennes sak. Det er viktig å ikke la det gå utover andre, og jeg forstår at du synes litt synd på pappa.

At det er mye dårlig stemning og mamma skriker til pappa, høres ikke greit ut. Er det slike problemer i familien, kan det være fint å søke hjelp på familievernkontoret.

Du kan kontakte familievernkontoret selv om du vil. Her finner du ditt nærmeste familievernkontor.

Hvis du ønsker det, kan familievernet også be de voksne i familien komme for å ta en prat.

Ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie