Hopp til hovedinnholdet

Vi har flyttet til utlandet mot min vilje, hva kan jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år! Familien min hadde tenkt å flytte til utlandet noe jeg ikke ville! Men nå i sommerferien ble jeg tvunget til å flytte selv når jeg ikke ville. De hadde sakt at vi skulle tilbake til Norge på ferier men så får jeg vite at det også er løgn! Hva skal jeg gjøre? Siden jeg vil tilbake til Norge jeg føler meg ikke komfortabel her! Hva skal jeg gjøre og hvem skal jeg kontakte?

Besvart 02.07.2019 22:07
 

Svar
Hei

Så kjipt å høre at du opplever dette!

Det  er vanskelig for meg å forstå helt situasjonen din ut ifra det du skriver, men jeg forstår at du og familien din har dratt til England mot din vilje.

Dersom de har lurt deg, truet deg eller på andre måter skremt deg eller gjort deg bekymret vil jeg råde deg til å ta kontakt med Alarmtelefonen 116111

De svarer også på SMS og du kan også sende SMS til nr: 417 16 111

Dersom situasjonen handler om misforståelser, så er det naturlig nok lurt å snakke med foreldrene dine. Forklar at du føler deg lurt og tvunget. Sammen kan dere kanskje finne en god løsning. 

For de aller fleste vil det å flytte til nytt land være krevende, men mange vil finne seg til rette etter hvert. Dersom du ikke gjør det, så må du snakke med dem på nytt og forsøke å finne en bedre løsning. 

Siden du er 15 år, her foreldrene dine fortsatt foreldreansvar for deg, men du skal bli hørt og respektert i saker som omhandler deg. Dette står i Barnekonvensjonen. Når du blir 18 står du fritt til å bestemme det meste selv, i følge norsk lov. 

Jeg håper dette var til hjelp og det løser seg på best mulig måte!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie