Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 17 år, har ikke skoleplass. Ønsker jobb eller kurs, kan NAV hjelpe?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har VELIG lyst på jobb eller gå på kurs eller noe annet så lenge jeg får penger. Jeg har ingen skoleplass så jeg får ikke stipend. Jeg bor med mamma som har lite råd fordi hun ikke har jobb. Det er mye jeg trenger, men som jeg ikke kan kjøpe fordi jeg har ikke penger. Kan jeg få gå på kurs gjennom nav selv om jeg er 17 år? Også trenger jeg penger FORT så jeg kan få betalt en mobil regning på flere tusen kr.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Hvis du ønsker å gå på kurs via NAV, så må du gå innom NAV kontoret der du bor, for å høre hvilke kurs som finnes og hva som kan være aktuelt for deg. Hvis du kommer inn på et kurs, så kan du ha rettigheter til individstønad. Du kan gå på kurs via NAV selvom du er 17 år. Det er viktig å merke seg at så lenge du er under 18 år, så er det dine foreldre som skal forsørge deg. Hvis dine foreldre ikke har råd til det, kan de søke om økonomisk stønad fra NAV.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så må du registrere deg som arbeidssøker på www.nav.no og begynne å sende meldekort hver 14. dag. Der vil du få tilgang til alle ledige stillinger, og registrere din CV. I tillegg til å se på ledige stillinger, så bør du også levere åpne søknader til plasser hvor du kunne tenke deg å jobbe. Da vil kanskje arbeidsgiver huske på deg neste gang de trenger noen. Det gjelder altså å være aktiv og engasjert, og prøve å vise frem dine beste kvaliteter i jobbjakten. Hør med venner eller familie om de vet om en jobb til deg, og spør om de kan anbefale deg. Mange får på den måten jobb i dag. Vi legger ved en link til flere jobbsøkertips

Hvis du deltar på kurs via NAV og mottar individstønad, så kreves det at du er aktiv arbeidssøker. Det vil si at vi kommer til å kreve at du gjør det du kan for å få en jobb. NAV sitt fremste mål er å få flest mulig ut i jobb, og spesielt gjelder dette for ungdommer på din alder.

Vi ønsker deg lykke til videre! :-)

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

 

 

 

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du ledige jobber

Gutt søker etter jobb

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

Les mer

Under 18 og på jakt etter jobb?

Beiser en benk (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne en jobb om du er under 18 år, men det er ikke umulig. Her er våre fem jobbtips til deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd