Hopp til hovedinnholdet

Jeg har søkt om engangsstønad fra NAV, når får jeg svar?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jer er ei jente på 20 år og er gravide. Jeg er når 24uker + 4 dager på vei. Jeg har søkte om engangstønad siden jeg var 22 uker på vei. Jeg lure på om når tid vil søknaden behandling? Og når tid vil jeg får pengene? Jeg har så dårlig råd ved å kjøpe baby ting både barnevogn, barneseng og barne klær og ikke minst jeg må også betale for husleie i dette måneder. ville jeg får pengene innen 26 uker på vei eller? Ville det ta lang tid for at jeg for pengene? håpe at jeg ville får svare så snart som mulig.... Stresse litt med penger og alt akkurat nå.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss.

Først og fremst, gratulerer med graviditeten! Vi forstår at du har mye å tenke på i den situasjonen du er i nå, og at du ønsker å komme i gang med innkjøpene til babyen. 

Du skriver at du søkte om engangsstønad når du var 22 uker på vei. For å få engangsstønad fra NAV, så må termindatoen din være datert etter 26. svangerskapsuke. Dette kan du lese mer om her.  Vi kan ikke sjekke hvordan det går med søknaden din her på ung.no, om den er ferdigbehandlet eller ikke. Du bør ta kontakt med oss på tlf: 55 55 33 33, så skal vi hjelpe deg.

Vi ønsker deg en fin dag videre.

Med vennlig hilsen NAV, i samarbeid med ung.no

www.nav.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd