Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør enslige i ferier og helligdager? 

Jente 17 år
 

Spørsmål

hei, jeg har en venninne på 16 år som bor på hybel fordi hun ikke har noe familie å være med. Hvor kan folk i slike situasjoner tilbringe ferier og helidager som jul?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er dessverre ikke alle som har familie å være sammen med i juletider og i ferier. Det er mange som sitter alene, og ønsker å ha noen å være med. Heldigvis er det mange frivillige organisasjoner som har tilbud for de som er alene. Blant annet kan har Røde Kors et tilbud som heter «Ferie for alle», og UNICEF har startet nettsiden «Feriesentralen». Det er ogås blitt populært for privatpersoner å legge ut annonser på finn.no, hvor de ønsker å åpne hjemmet sitt for enslige, spesielt i juletider. Videre kan man jo også som venninne spørre om vedkommende ønsker å feire jul sammen, eller finne på noe i feriene.

 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til billig eller gratis ferie

Jente på telttur (colourbox.com)

Det er mange som ikke har råd til å reise bort eller gjøre andre aktiviteter i ferien. Likevel finnes det masse gøy dere kan gjøre som ikke koster all verdens. Se tipsene her.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra