Hopp til hovedinnholdet

Hvordan jeg skal si at jeg har mistet platen til de uten at de blir så sur?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er Så dum. Har mistet platen min en gang før og den er ganske dyr så kjøpte vi ny( sånn plate man har i munnen etter regulering) og nå har jeg mistet den igjen og mamma og pappa kommer til og bli drit sur men orker ikke og krangle siden vi gjør det nesten alltid! Så jeg lurer på hvordan jeg skal si det til de uten at de blir så sur Pliis hjelp er skikkelig stresset og har lett over hele huset....

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Huff, det er så kjedelig når slike kostbare ting blir borte. Men kanskje den ikke er borte? Kan du tenke på hvor du hadde den sist? Hvilken dag var det? Hva gjorde du etter at du tok den ut? Kan den ligge på badegolvet, under badekar eller dusjen? Bak noe? 
Hvis du ikke finner den eller har funnet den, så kan du si at det er noe du må si, men at du gruer deg for å si det fordi de blir sure på deg. Hvis du sier det, har du allerede forberedt dem på hvilken reaksjon du forventer. Så kan du si at det skjedde for noen dager siden, men at det er så vanskelig å si det fordi du er så lei av at dere krangler. Da får du også sagt at du er lei av å krangle, noe som kanskje gjør de mildere stemt. Så må du bare si det og ta i mot den reaksjonen som kommer. Du har ikke mistet den med vilje. 
Vedlagt er en artikkel om å krangle med foreldre som kanskje kan være til hjelp for dere. Kanskje der kan lese den sammen og snakke om hva dere leser? 


Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Tannregulering

Tannregulering (colourbox.com)

Skjeve tenner, underbitt eller store mellomrom mellom fortennene? Særpreg er sjarmerende, men noen trenger regulering.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd