Hopp til hovedinnholdet

Vil slutte å bite negler

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke om dette er rett plass og spørre men jeg gjør det likavell, Jeg har 1 problem som jeg aldri klarer og slutte med, jeg biter negler og jeg biter de så det blir vondt, jeg har prøvd et middel jeg smører på neglene som skal gjøre slik at jeg ikke biter, men jeg har overvinnet smaken og biter selv om jeg har den på. Jeg trenger litt hjelp/råd med og fikse dette Takk for svar :)

Besvart 02.04.2019 10:16
 

Svar
Hei

Så bra at du tar opp dette med neglebiting og at du har lyst til å slutte.  Det er første skritt på veien til å gjøre noe med det.  

Neglebiting er både en uvane og en form for selvstimulering.  Det skjer ofte ubevisst.  Å få det opp i bevisstheten er viktig for å greie å bryte mønsteret.  

Når du skal slutte å bite negler er det ofte det samme som gjelder som når man skal slutte med andre uvaner.  Se mer om det i artikkelen under.  

I tillegg kan det være ting å gjøre med neglene direkte.  Det middelet du har prøvd før, er et slik tiltak.  En vond smak på neglene vil få deg til å bli oppmerksom på det du gjør.  Når du er motivert for å slutte, vil det hjelpe mer enn om du ikke er motivert.  

Det å ta deg selv på "fersken" hver gang du oppdager at du har fingeren i munnen er også viktig.  Og så ha en plan for hva du DA skal gjøre. -For eksempel at du da tar frem en neglefil og filer av den ujevnheten du kjenner på negl eller hud.  

Stell litt ekstra med hendene dine, slik at det ikke er tørrhet, flisete neglebånd eller hakkete negler.  Bruk neglefil daglig og ha en god håndkrem.

Ha alltid med deg en neglefil eller negleklipper i lomma, slik at du kan file av om du kjenner en ujevnhet, slik at ikke du tyr til biting om noe slik irriterer.  

Minn deg om at det er mye bakterier og andre mikroorganismer som trives under neglene, og at du ved å spise på dem vil få det i munnen. 

Det kan også være en hjelp å få støpt kunstige negler som er tykke, harde (og dyre).  -De trenger ikke være lange og "damete", men se ut som vanlige guttenegler.  

Gjør en avtale med noen i familien eller venner om at de skal minne deg på det om de ser du biter negler.  

Dette kan du greie!  

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd