Hopp til hovedinnholdet

Familien min har så dårlig råd, spiser oss ikke mette. Blir plaga av andre.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! :) Hmmm....... vel.. vi har dårlig råd. vi bor i en liten leilighet. begge foreldrene er uføre, pga muskellidelser ol. vi har ikke så mye mat. Vi har kun 2 brød for 7 dager. og jeg/vi blir aldri mette, men er alltid sulten. har ikke med matpakke på skolen, så jeg må gjemme meg forskjellige steder i storefri. folk er slemme mot oss/meg. jeg blir slått av andre i klassen, for at jeg ikke har så moderne klær, men har klær som er kjøpt på loppemarked, og at mamma syr dem sammen. jeg prøver å ikke gråte, da folk er slemme og sier stygge ting mot, til meg. har de lov til å mobbe meg? vi har vært på nav, sosialkontoret, men de kan ikke hjelpe oss. vet dere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at du og din familie sliter på flere områder. Du nevner både økonomisk og sosialt i forhold til at du blir mobbet på skolen på grunn av dårlig råd.

 

Det er aldri noe greit å ikke ha nok penger til å få kjøpt seg ting en har lyst på og i hvert fall ting en har behov for. Men ingen i Norge skal gå rundt å sulte eller mangle gode klær å ha på seg. I slike tilfeller er det NAV som skal hjelpe familier som ikke har god råd. Hvis det er slik at NAV har avvist dere så ville jeg ikke stoppet med å ta kontakt med dem. Det er viktig at din mor/far tar kontakt med NAV igjen og legger frem sin økonomi slik at de kan få en ny vurdering. Hvis det er slik du beskriver så høres det helt klart ut at dere bør ha krav på økonomisk støtte fra NAV.

 

Når det kommer til mobbingen av deg så var det trist å høre! Ingen har lov til å mobbe andre, verken for utseende, religion, kjønn eller økonomisk status. Hvis dette skjer på skolen, at du både blir mobbet og fysisk mishandlet fra medelever så bør du snarest ta det opp med din klassekontakt eller rektor. Det er viktig at voksne rundt deg får høre hva du blir utsatt for slik at dette kan ta slutt umiddelbart.

 

Du kan gjerne ringe gratis til Alarmtelefonen for barn og unge på 116111 hvis du ønsker å prate med noen om dine problemer.Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem mobber?

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Les mer

Fattigdom i Norge

Jente er lei seg (colourbox.com)

Kjenner du noen som alltid har en unnskyldning for ikke å bli med på kino eller i slalåmbakken? Eller vet du om noen som svarer unnvikende når du spør hva de gjorde i ferien?

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing