Hopp til hovedinnholdet

Har blitt tatt ut i bokontroll.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, Ifjor så flyttet jeg hjemmefra. Jeg vil ikke gå detaljert til verks, men bare si at jeg har et anstrengt forhold med faren min. Det førte til at jeg lyttet inn hos en veldig god venn av meg ( som forøvrig bor sammen med foreldrene sine). Han hadde ingen problemer, mens foreldrene hans stilte seg litt tvilende. Det gikk tilslutt greit, og jeg fikk bo hos dem i et helt år. Jeg hadde egentlig tenkt å bo alene, men det koster en del ( jeg studere ved uio, heltidsstudent). Dog så måtte jeg betale selv for mat osv, som jo er helt rimelig. Det førte til at jeg søkte om lån og stipend. Problemet nå er at jeg har flyttet hjem igjen rett før sommeren. Jeg skrev ikke under noen kontrakt. Bodde på mange måter gratis, selv om jeg måtte betale for mat osv for meg selv (ikke strøm osv). Nå vil lånekassen at jeg skal legge fram dokument som skal fortelle dem at jeg har faktisk flyttet ut. Jeg har ingen leiekontrakt osv. Foreldrene til vennen min eier heller ikke stedet. De leier.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dersom du har bodd borte, men ikke har noen leiekontrakt, så gjelds det å finne andre måter å dokumentere det på. Du kan lese mer om dette på Lånekassen sine hjemmesider.

I dette tilfellet så vil det enkleste være å sende inn et brev der du forklarer situasjonen, sammen med en bekreftelse i fra de du bodde hos, som viser når du flyttet inn og ut. Siden foreldrene til din venn selv leier, så kan det være lurt å spørre om du kan få en kopi av deres leiekontrakt å legge ved.

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra