Hopp til hovedinnholdet

Skal være au pair i Nederland, må jeg søke om oppholdstillatelse?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 19 år som skal flytte til Nederland til høsten. Jeg har noen spørsmål om dette, som jeg håper dere kan hjelpe meg med. Når jeg skal bo i Nederland, er jeg nødt til å søke om å få noe oppholdstillatelse eller lignende? Eller kan jeg bo der uten å søke om noe sånt? Jeg skal også jobbe som nanny hos en privat familie, og jeg lurer på om jeg må betale skatt for å jobbe der? Og om jeg må si ifra til skattemyndighetene at jeg skal jobbe hos denne familien, uavhengig av om jeg skal betale skatt eller ikke? Håper dere kan hjelpe meg! Jente, 19 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Som au pair får du oppleve et nytt land og kultur, lære språk og samtidig jobbe med barn. Au pairen bor hos familien han/hun jobber i. Arbeidet kan være tøft, særlig i begynnelsen når alt er nytt. Du må være selvstendig og tåle å ta i et tak. Barn som gråter eller finner på rampestreker kan være krevende når du ikke forstår språket og ikke kjenner dem så godt. Som au pair lærer du mye om landet du kommer til og menneskene der. Det er også en av de absolutt billigste formene for utenlandsopphold.

Det kan være lurt å reiser gjennom et byrå. På den måten har du kontaktpersoner her hjemme underveis i oppholdet. De kan også hjelpe deg hvis det skulle skjære seg med familien du jobber i eller det oppstår andre problemer. Sjekk for eksempler Atlantis for informasjon om det å være au pair i utlandet.

De vil også kunne fortelle deg om skatt og oppholdtillatelse knyttet til jobben som au pair.

Les også artiklene jeg legger ved under svaret.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer

10 steg til utdanning i utlandet

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra