Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor nå på institusjon. Jeg sliter mye psykisk og jeg føler meg som en eske som blir flyttet rundt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg har skrevet til dere før også. uansett nå bor jeg på innstudisjon jeg flytta hjemme fra for ca 2 måneder siden, jeg sliter veldig mye pysisk er veldig deprimert og har masse selvmords tanker.jeg sliter veldig mye med å ver med venner gå på skolen osv jeg er egentlig en ganske sosial person som liker å ver med folk,men jeg har begynt og slite mer en noen gang,jeg har ikke no familie ikke no gode venner og ikke folk som støtter meg opp i alt dette, innstudisjonene vil jeg skal flytte i beredskaps hjem noe som jeg ikke har lyst til .jeg synes det er vanskelig og flytte inn hos noen asså der etter flytte fra dem, jeg er også ikke komfortabel med å bo i beredskaps hjem det får meg til og føle meg som en eske som blir flyttet rundt, jeg skulker skolen ofte. jeg orker ikke mer nå og trenger hjelp,innstudisjonen er greie mennesker men jeg greier bare ikke vere åpen og si det som det er men jeg vil ikke i beredskaps hjem og dem vet det men virker ikke som jeg hadde så mye å si.......

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår godt at du har det vanskelig for tiden og du kan føle deg som en eske som må flyttes rundt!

Ikke gi opp! Det er mange som opplever det samme som deg så du er ikke alene!

Når jeg leser det du skriver om så tenker jeg at du må være veldig trist? Det å flytte hjemmefra og komme til en institusjon som du ikke kjenner så mange fra før?

Det og ikke ha det bra og å bryte opp en tilværelse setter i gang mange tanker og følelser og det kan du bli deprimert av!

Det er ikke så unaturlig at du har det ekstra vanskelig akkurat nå når det har skjedd så mye rundt deg.

Det høres ut som du føler deg ensom og alene midt oppi alt dette som skjer rundt deg nå. I tillegg så vil institusjonen du bor på at du skal i beredskapshjem men det ønsker ikke du.

Har du noe eller noen du kan stole på og snakke med? Kanskje du har en god venn i et kosedyr som du kan dele dine innerste tanker med? Det å sette ord på hvordan du har det hjelper ofte når man har det vanskelig. Eller du kan skrive dagbok hvis du liker å skrive.

Eller kan du snakke med de på institusjonen som du syns er greie? Det å føle at noen er der sammen med deg og som kan lytte til deg og støtte deg kan gjøre at du får det bedre og at du ikke vil føle deg så alene.

Jeg tror også at det er viktig at du sier fra hva du mener. Det å si at du ikke har lyst til å flytte i beredskapshjem.

Jeg kjenner ikke til reglene på institusjonen der du bor men hvis det er sånn at du må flytte derfra etter en viss tid så er det viktig at du får nok informasjon om dette. Våg å si fra er mitt råd til deg!

Jeg forstår at det er vanskelig for deg å ikke være på skolen men jeg vil råde deg til og ikke skulke!

Det å ha struktur rundt deg nå kan gjøre at du får det bedre i hverdagen - hvis du trekker deg unna og ikke møter opp så kan du få ekstra utfordringer med dette.

Snakk gjerne med sosiallærer eller helsesøster på skolen din om hvordan du har det.

Jeg blir veldig trist på dine vegne når du skriver at du føler deg som eske som flyttes rundt.

Det er viktig å tenke på midt oppi alt dette at det er en grunn til at du er i beredskapshjem og selv om det stormer rundt deg akkurat nå så har du mennesker rundt deg som vil hjelpe deg slik at du kan få det bedre!

Ikke gi opp!

Jeg legger ved noen artikler til deg og håper du får det bedre snart. Det fortjener du.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneverninstitusjoner

Kirkenær barnevern- og omsorgssenter

Det finnes mange grunner til at barn og unge ikke kan bo hjemme. Barn kan være slite med rusproblematikk, ha atferdsutfordringer, får manglende omsorg hjemme eller har foreldre som av ulike grunner ikke er i stand til å ivareta omsorgen i kortere eller lengre perioder.

Les mer

Hva kan ungdom i sorg slite med i forhold til skolen?

Trist jente (COLOURBOX.COM)

På skolen kan ungdom i sorg merke endringer i sine faglige prestasjoner. Ungdom som er særlig fokusert på sorgen, opplever større endringer i å prestere faglig på skolen enn de som har sorgprosessen mer på avstand i hverdagen.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra