Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg flytte til Polen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 17 år som bor i Norge men er opprinnelig fra Polen... jeg bor i et fosterhjem. Det har aldri vært enkelt for meg å bo i Norge å være polsk, og jeg trives absolutt ikke her... jeg har bodd her i 12 år nå, og har utviklet depresjon og spiseforstyrrelser... jeg går til BUPA men føler at ingen ting hjelper... Det eneste jeg føler hadde funker bra for meg meg er å flytte til et sted som faktisk er et «hjem» for meg og et sted der hvor jeg ALTID har følt meg bra, altså i Polen. Men ken jeg flytte bort dit ALENE?

Besvart 07.12.2018 16:33
 

Svar
Kjære jente 17 år

Takk til deg som skriver til oss her i ung.no. 

Det er trist å lese at du ikke trives i Norge og i fosterhjemmet ditt. Vi forstår at det blir vanskelig for deg.

Det er mulig å flytte til fosterhjem i Polen. Vi foreslår at du kontakter kontaktperson din i Barneverntjenesten og forteller at du ønsker en plassering i Polen: Du bør også viser kontaktpersonen din dette svaret fra Ung.no om at det nå er mulig og at kontaktpersonen kan kontakte Sentralmyndigheten for Haagkonvensjonen på: 466 15 000.

Videre tenker vi at det er viktig at du får hjelp for hvordan du har det med deg selv. Du skriver om depresjon og spiseforstyrrelser, det er alvorlig og bekymringsfull. Det er viktig at du forteller til BUP om hvordan du har det og at du ikke føler hjelpen har noen effekt og er til noe nytte for deg. Kanskje dere må finne en annen måte å være sammen på. Det viktigste nå er at du får hjelp til å få det bedre med deg selv! 

Det finnes god hjelp for depresjon og spiseforstyrrelser, og vi oppfordrer deg til å ta imot all hjelp du kan få. Du fortjener å ha det bedre med deg selv!

Vi har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der.

Ta godt vare på deg selv! Vi ønsker deg alt godt. 

Hilsen rådgiveren og psykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Jeg bor i fosterhjem og trenger noen å snakke med

Jente tenker (colourbox.com)

Det kan være flere grunner til at du bor i fosterhjem. Foreldrene dine kan ha samtykket til plassering i fosterhjem eller fylkesnemnda (en domstol) kan ha bestemt at du skal bo der. Dersom du trenger noen å snakke med når du er i fosterhjemmet, er det flere du kan kontakte.

Les mer

Rettigheter for deg som bor i fosterhjem

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du har rett til å få vite hvorfor du er i fosterhjem og hvor lenge du skal være der. Det er barnevernstjenesten som har ansvaret for at du får informasjon, selv om det kanskje er fosterforeldrene dine som snakker med deg om dette.

Les mer

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Behandling av spiseforstyrrelser hos unge

Jente på baderomsgulvet ved siden av en vekt (colourbox.com)

Barn og ungdom som blir syke av spiseforstyrrelse har gode sjanser for å bli friske om de kommer i behandling. Det er spesielt viktig å komme raskt i behandling.

Les mer

Veien fra spiseforstyrrelser til å bli frisk

slanking

Oda ønsket å være sunn. Hun ville være best på å være sunn og ha kontroll over maten og kroppen. Nå er hun 23 år, og har hatt spiseforstyrrelser siden hun var 15. Her forteller Oda om hvordan hun ble frisk.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra