Hopp til hovedinnholdet

Fått drømme skoleplass, må flytte. Må gi opp alt hjemme. Trenger gode råd.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal over på vgs til høsten og er 1 av kun 3 stk som kom inn på Telemark Toppidrettsgymnas. Jeg bor i Trondheim og må derfor evt flytte hjemmefra. Jeg fikk 14 dager av skolen på å bestemme meg om jeg takker ja eller ikke. Alle rundt meg vil komme med sine meninger, og jeg blir så usikker. Jeg har kjæresten min, vennene og familien min her, og føler jeg må gi opp alt her i tr.heim for å få en karriere innen hest (som jo er det jeg vil). Har så lite lyst til å flytte fra spesielt kjæresten min her, og jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Kunne trengt noen råd fra dere så fort som mulig.

Besvart 05.04.2019 11:25
 

Svar
Hei

Gratulerer med skoleplassen din.

Det er ikke unaturlig at alle som er glad i deg vil at du skal være i nærheten. Det er til slutt bare du som kan bestemme hvor du vil gå på skole. 
Skolen du har kommet inn på er springbrettet ditt for å få gjøre det du vil.

Hva med å akseptere plassen ? Det er fult mulig å slutte dersom skolen ikke er som du hadde tenkt.

At du kommer til å savne menneskene hjemme og spesielt kjæresten er naturlig. Er dere glad i hverandre vil dere klare et forhold der dere ikke kan treffes på inn puls. Gleden vil derimot bli større de gangene dere treffes. 

Ofte kan det være lurt å sette opp positive og negative fordeler med endringer i livet. Del et ark i to og sett opp hva som er viktig for deg. En positiv side og en negativ. Det vil gjøre det lettere for deg å ta et valg. 

Er det naturlig for deg kan du diskutere det med helsesykepleier på skolen du går. Hun har erfaring med dette problemet. 

 

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Når du eller vennen din må flytte

Jenter trøster hverandre (colourbox.com)

Når du har hatt en nær og god venn og en av dere må flytte, kan det være veldig trist. Du kan føle deg både ensom, trist og kanskje redd for å miste kontakten.

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra