Hopp til hovedinnholdet

Vi har vasket ut etter et leieforhold, nå vil utleier ha penger for ekstra vask. Hva gjør vi?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og samboer min har nettopp avsluttet et leieforhold. Vi ryddet og vasket etter oss, noe vi også ga beskjed om til hun vil leide av. Hun bekreftet ryddingen og vasken på melding, og sa hun selv skulle dit for å pusse opp, og senere samme uke ha visning. Etter at vi gjorde opp depositumskontoen krevde hun ytligere 2000 kr for mangel på vask. Vi syns dette var veldig rart i og med at hun selv hadde vært der å sjekket opp til flere ganger. Etter flere samtaler, ringte faren hennes til mine foreldre for å kreve penger. De vil at vi skal betale 1500 kr for to timers rengjøring av to privatpersoner. I tillegg krever til 580 i kjøregodtgjørelse. Strekningen de da kjørte var litt i underkant av to mil. Hvordan løser vi denne saken, hvor vi føler oss både urettferdig behandla, og litt lurt?

 

Svar
Hei


Jeg forstår at situasjonen deres er vond. Dessverre vil noen oppleve situasjoner som dette. Derfor er det alltid en fordel at man får en skriftlig avklaring på at leieforholdet er over og at vasken var tilfredsstillende. Gjerne med bilder.

 

Du skriver at du har en skriftlig bekreftelse på at vask og rydding var ok, og foreslår at du sender kopi av denne/utskrift e.l. og til faren sammen med et brev der dere forklarer situasjonen i korte trekk. D kan jo også vurdere om du vil skrive at du vil kontakte advokat om depositumet ikke blir tilbakebetalt innen kort tid. I noen tilfeller vil dette være nok.

 

Utleieren skal ikke ha mulighet til å ta ut depositumet uten din aksept.


Dersom det ikke blir noen løsning på problemet kan det være hensiktsmessig for deg å be om at dere, sammen med dine foreldre, møter opp i leiligheten for at de skal kunne peke på hva de mener er uforholdsmessig. Har de startet oppussingen, med rot og møkk som kan komme med det, vil jeg tro dere har en god sak. Har de ikke startet oppussingen og det er tydelig at dere har gjort en slett vaskejobb, ta hendene fatt og vask, så er dere ferdig med den saken. Men da er det viktig at dere får en skriftlig bekreftelse på at leieforholdet er avsluttet.

 

Lykke til!

 

Forklar at det vil være

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Leie bolig? Start jakten tidlig!

Annonse

Det er mye du bør vurdere før du bestemmer deg for hvilken type bolig du vil leie. Hvor mye er du villig til å betale? Trenger du stor plass? Er det greit å dele kjøkken med andre? Ta også vår husleiequiz.

Les mer

Lover og regler for deg som skal flytte!

Nøkler (colourbox.com)

Her finner du lenker direkte til ulike lover som kan være aktuelle for deg som skal flytte hjemmefra, enten du skal kjøpe eller leie bolig.

Les mer

Sjekkliste ved flytting!

Ser på leilighet (colourbox.com)

Det kan være skummelt å flytte ut for første gang, og mange er usikre på hva de bør gjøre og ikke gjøre. Her får du noen gode råd til hva det kan være lurt å vite og gjøre når du skal flytte.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern


Quiz: Hva vet du om å flytte hjemmefra?

Hva vil det si å bo i kollektiv?