Hopp til hovedinnholdet

Skal flytte på hybel og lager budsett over utgifter. Hva koster strøm?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Ok, så jeg er ei jente på 15 år og etter sommeren skal jeg flytte på hybel, jeg holder på å lage et budsjett over hvor mange penger jeg kommer til og måtte bruke på diverse. Så da lurer jeg, hvor mange penger bruker ei jente på 15 i gjennomsnitt på STRØM? Mvh nervøs utflytter :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så spennende å flytte for seg selv. Og så mye å tenke på.

 

Vi har laget en artikkel om hva det koster å bo, legger den også ved under svaret.  Der kan du lese konkrete eksempler på utgifter til husleie, strøm, mat, diverse husholdningsutgifter, sosiale utgifter/fritid, klær og annet.

Hvor mye du må beregne i strøm, avhenger av hvordan du skal bo, og hvor stor boligen er. Er hybelleien inkludert strøm? Det er det ofte, ellers er det ofte oppgitt i kontrakten hvor mye du skal betale i strøm. Er det ikke det, vil jeg anbefale at du/dere kontakter utleier og spør. For det er viktig at du har en anelese om hvilke utgifter du får.

 

Legger også ved en artkkel som sier noe om rettigheter og kontrakt for den som skal leie bolig. Den er det viktig at du leser.

 

Send oss gjerne et innlegg etter en stund og fortell hvordan det har vært for deg å flytte (kan skrives inn i kontaktskjemaet på www.ung.no/kontaktskjema), det er alltid interesssant for andre ungdom i samme situasjon å få råd og tips som du nå vil lære.

 

Lykke til med flytting, skole og planlegging!

 

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva koster det å bo?

Flyttekasser, ung.no

Hva bruker du penger på når du bor for deg selv, og hvordan finner du et sted å bo?

Les mer

Sjekkliste ved flytting!

Ser på leilighet (colourbox.com)

Det kan være skummelt å flytte ut for første gang, og mange er usikre på hva de bør gjøre og ikke gjøre. Her får du noen gode råd til hva det kan være lurt å vite og gjøre når du skal flytte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra