Hopp til hovedinnholdet

Må jeg gå med ballkjole på ball, eller kan jeg finne noe mer behagelig?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en hetero jente som skal på et årlig ball som skolen holder. Jeg har virkelig ikke lyst til å ha på meg en ballkjole (eller en kjole i det hele tatt) for jeg synest de er forferdelig ukomfortable å danse og i det hele tatt å gå i de. Men vennene mine har så lyst at de skal få se meg gå i kjole, fordi jeg er ikke en stereotypisk jente som liker noe feminint. Far sier også at jenter er ment for å ha på seg kjoler, og gutter i dress. Er det en måte for å skifte meningen deres eller finne noe som kan være behagelig å gå med?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det finnes mange kjoler som er behagelige å gå med, men du må selvsagt gå med det du ønsker og synes er fint! Det er klart at det er viktig at man pynter seg når man skal på ball. Det er en del av hele opplegget og jeg synes i alle fall du skal forsøke å pynte deg uansett om du velger å ha kjole eller ikke.

En god idé kunne jo være å ta med seg venninnene ut for å prøve å finne en kjole som du kan synes er komfortabel å gå med. Selv synes jeg også det kan være ubehagelig å ha på seg kjole, men man trenger jo ikke gå med de stive, overpyntete ballkjolene. Du kan velge en kjole i stretch eller bomull og vennene dine kommer nok til å være like imponert! 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet