Hopp til hovedinnholdet

Synes det er vanskelig hjemme og synes foreldrene mine tar lite ansvar.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei. jeg har en pappa som har (tydligvis)veldig vondt i ryggen og derfor jobber han ikke, men det kan mamma. Det merker jeg på økonomien våres iforhold til mine venner som har to inntekter og ikke foreldere på NAV. Jeg syntes det er utrolig uretferdig ovenfor meg og mine søsken å ikke jobbe.itilleg er det uretferdig at jeg må jobbe, itilleg til skole og hobby(hest). det er foresten UTROLIG ubehagelig når folk spør hva pappaen min jobber som. som sagt kan han ikke jobbe pga ryggen, men den kan ikke være så vond når han orker å være i byen? disse spørsmålene kunne jeg bare spurt han, men jeg orker ikke å være inærheten av han eller mamma for tiden. jeg ser overhode IKKE opp til dem. de kan jo ikke hjelpe meg med noen lekser(fordi de kan ikke så mye) og er ikke spesielt positive til min hobby. Noen ganger så ønsker jeg meg en annen familie som ikke stoppet meg, men heller pushet meg til å bli noe. jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre og håper på svar. vil helst ikke prate med noen

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Du beskriver din livssituasjon som vanskelig fordi du synes foreldrene ikke støtter deg hverken med økonomi, skole eller fritidsinteresse.
Du har forventninger og ønsker om hvordan de skal støtte deg.
Du forteller at faren din ikke kan jobbe pga. ryggproblemer og du sier at moren din er hjemmeværende. Jeg vet ikke hvordan dine foreldre har det eller føler det. Kanskje synes de det er vanskelig og skulle ønske de kunne gjøre mer for barna sine. Jeg vil råde deg til å snakke med dem om dette. Synes du det er vanskelig å gjøre dette alene?
Ta kontakt med skolehelsetjenesten. De har taushetsplikt og kan drøfte sammen med deg hva du kan gjøre. Kanskje kan de hjelpe deg med å snakke med foreldrene dine der. Eller de kan hjelpe deg videre med å ta kontakt med feks et familievernkontor, NAV eller barnevern. Alle disse tjenestene har kunnskap og tiltak som kan hjelpe familien din til å finne gode løsninger som hjelper dere alle både barn og voksne.
Lykke til!
 
 

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd