Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer viss du bestiller cannabis frø til Norge?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, et kjapt spørsmål! Hva skjer viss du bestiller cannabis frø til Norge? Vil tollen finne det eller ikke? (Det er en side fra Amsterdam, det er ikke fra privatpersoner eller noe sånn) Ikke at jeg har tenkt å gjøre noe ulovlig, det er bare noen svar vi trenger til et prosjekt :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Innførsel av cannabisfrø rammes av forskrift om såvarer § 28: "Innførsel og omsetning av frø av planter, som inneholder narkotiske stoffer, tillates ikke." Strafferammen er fastsatt i den såkalte matloven § 28: "Forsettlig eller uaktsom overtredelse av [...] denne loven [...] straffes med bøter eller fengsel inntil 1 år eller begge deler, såfremt forholdet ikke rammes av strengere straffebestemmelse. På samme måte straffes forsøk og medvirkning. Under særlig skjerpende omstendigheter kan fengsel i inntil 2 år anvendes."

Tollvesenet vil stoppe en slik forsendelse hvis de oppdager den, og man vil som regel få en bot.

 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett