Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bestille en kastestjerne over nett?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg spiller veldig mye Overwatch, og min main er Genji. Jeg hadde lyst på noe å bestille på nettet. Jeg bestilte noe lignende en snurrebass. Jeg så i etter tid at den var laget av metal. Vil dette bli tydet som et "våpen", det er jo barre noe som snurrer på fingeren. Jeg tror den kommer til å bli stoppet i tollen.. Kan dere si hva dere tror? Har egt. ikke så mye peiling på det. Her er linken til "våpenet". Det ser ut som en kastestjerne. http://www.ebay.com/itm/5-3-Overwatch-Genji-Darts-Alloy-Metal-Weapon-Model-Rotatable-Darts-Cosplay-Props-/142323114657?var=441361149005&hash=item21231e62a1:g:aO0AAOSwzgBY05~u

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

En såkalt kastestjerne er forbudt innført, jfr. Våpenforskriftens § 9, og det er derfor stor sjans for at den blir stoppet av Tolletaten ved forsøk på import.

 

Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter.Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll