Hopp til hovedinnholdet

Bestilte sko på nettet fra utlandet, må jeg betale toll?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg bestilte et par sko på nettet for litt siden. Det sto der og da at det kosta rundt 330 kr. Men etterpå i mailen jeg fikk etterpå sto det at det ble 352 kr. Jeg bestilte fra utlandet og lurer derfor på om det blir toll selv om det er to kroner over tollgrensen. Jeg bestilte den selv og foreldrene min vet ikke om det, så hvis jeg må betale Toll, hvordan fungerer det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, 

Den avgiftsfrie beløpsgrensen du kan handle fra utlandet for ( 350 kroners grensen), er absolutt, og dersom du handler for akkurat 350 kroner eller mer, vil sendingen bli tollbehandlet.

Når en sending tollbehandles innebærer det at det kreves opp moms og eventuell toll. Det er transportøren og ikke oss i Tolletaten som gjør alt det praktiske.  tillegg tar transportøren seg betalt for jobben de utfører.

Dette kalles ofte fortollingsgebyr, men har altså ingenting med toll å gjøre.

Det er ikke toll på sko, men du må betale fortollingsgebyret til transportøren og norsk importmoms ( 25 % av kjøpesum inklusiv frakt ). 

Du kan bruke Tolletatens importkalkulator for å regne ut hvor mye du må betale.

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll