Hopp til hovedinnholdet

Ipad er kjøpt i Norge, sendt fra Litauen, posten krever toll...

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg har kjøpt en ipad av privatperson på finn.no. Jeg har betalt med vipps. Ipad er kjøpt i Norge (har sett kvittering). Den ble sendt til meg fra Litauen, og nå krever posten toll av meg for å levere pakken. Det kan da ikke være riktig at jeg skal betale toll av en vare som er kjøpt i Norge? Kvitteringen på hvor ipaden er kjøpt er vedlagt sendingen - likevel beregnes det toll. Hva er det jeg ikke skjønner?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis varen du har bestilt blir sendt fra utlandet så må den fortolles, på iPad vil det være 25% merverdiavgift av varens verdi + frakt.

Den som frakter varen (i de fleste tilfeller Posten) tar seg som regel betalt for fortollingsjobben. Dette er ikke et gebyr til Tolletaten, men en betaling fraktselskapet tar. 

Hvis du mener det har skjedd en feil ved fortollingen og at den er opprinnelig kjøpt og betalt merverdiavgift av i Norge, kan du først prøve å ta kontakt med Posten(ringe kundeservicen deres, ikke post i butikk) før du henter ut pakken. Hvis du har hentet den ut kan du sende oss en søknad om å rette den her.

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Jente handler på nett (colourbox.com)

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll