Hopp til hovedinnholdet

Stringtruse!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg visste ikke hvilken kategori ddtte spørsmålet skulle under, så det kan hende kategorien er feil. Men jeg kjøpte meg en 3-pakk med stringtruser i går (fredag) uten av foreldrene mine vet det. Jeg tror pappa vil reagere helt normalt ved å se en stringtruse i vask. Han har til og med spurt om en stringtruse (som var stemoren min sin) tilhørte meg, som om det bare var en vanlig underbukse. Men jeg er litt mer skeptisk angående mamma. Hun syntes det at jeg begynte å bruke bh (en slags barnebh uten puter) var overraskende for en 4.klassing. Er det noe jeg kan gjøre for å ikke la moren min bli så sjoklert og kanskje la henne akseptere det ganske fort? Også hvilket stoff er best for stringtruse? Jeg kjøpte noen som har ca. 2 cm i bredden over hofta og ca 1,5 - 1 cm i bredden på sringen som skal mellom rompa. Burde jeg kjøpe i silkestoff, eller sånn vanlig tøystoff? Og hvilken strl. Burde jeg kjøpe i forhold til det jeg bruker til vanlig? Takk på forhånd! :)

Besvart 05.12.2018 06:43
 

Svar
Hei jente (13)

Takk for at du skriver til ung.no! 

Foreldre er veldig forskjellige, så hvordan moren din kommer til å reagere vet jeg ikke, men noen foreldre vil nok assosiere stringtruser med sex og lure på om du virkelig trenger det. Hva var grunnen til at du kjøpte deg stringtruser? Hovedårsaken til at folk bruker de er først og fremst at de unngår trusekant og passer derfor godt under inntilsittende jeans eller kjoler og skjørt. Det kan du jo forklare moren din? Det er få som skal se trusene dine, og dessuten er jo de fleste stringtruser billigere enn vanlige truser. Kanskje syntes du også de er mer behagelige? 

Når det gjelder stoff og størrelse handler det mye om smak og behag. Størrelser kan variere fra merke til merke, så det gjelder helst å prøve seg fram. Vipper du mellom to størrelser kan du prøve begge og se hva du liker best. 

Stoff handler også om smak og behag, men underlivet liker best bomull, så du burde se etter enten bomullstruser eller de som har en bomulls-«trekant» fremfor syntetisk. Mange liker blonder, mens andre kan fort syns det begynner å klø eller blir fortere ødelagt i vask, siden de skal vaskes veldig varmt. 

Det fins utrolig mange varianter, ulike stoff og ulik bredde, så du må nesten prøve deg frem til du finner noe du liker! Om moren din blir komfortabel med at du bruker stringtruser kan hun sikkert hjelpe deg å finne noe bra! 

 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet


Quiz: Hva vet du om reising?

Hva er viktig å huske på når du skal ut å reise?