Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli straffet for å bestille narkotika på nett, og innføre til Norg

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Hva om jeg bestiller et legemiddel eller nakrotisk stoff som ikke er lovlig i norge på "mørke nettet", og dette blir stoppet i tollen? Hva vil konsekvensene av dette være? Og hvordan kan politiet/tollen vite at det er jeg som har bestilt det og at ikke noen har bestilt det i mitt navn og adresse? Det brukes jo ofte nettleser og valuta som bitcion som er vanskelig og spore tilbake til en person. Hvordan kan de få nok bevis på at jeg har bestilt varen til å kunne straffe meg?

Besvart 10.04.2019 08:52
 

Svar
Hei

Dersom tollvesenet oppdager en forsendelse av ulovlig legemiddel eller narkotika, vil de konfiskere pakken.

Hvis produktet er narkotikaklassifisert eller det er snakk om store mengder, vil de i tillegg melde fra til politiet.

Innførsel av stoffer som regnes som narkotika etter legemiddelloven straffes etter straffeloven § 231. Straffen vil være enten bøter eller fengsel i inntil ett år. Hvis det er snakk om veldig store mengder, kan fengselsstraffen bli ennå lengre.

For at du skal bli straffet må det bevises at du er skyldig. Hvordan politiet går frem når de etterforsker dette og hvilke bevis som er aktuelle, er vanskelig for oss å si noe om.       

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer

Narkotikalovgivningen

RU§

All bruk, besittelse, omsetning og andre former for ulovlig omgang med narkotiske stoffer i Norge er ulovlig, dersom det ikke skjer etter foreskriving av lege. Norge er et av de landene i Europa som har de strengeste straffene for narkotika.

Les mer

- Går med hasj og andre narkotiske stoffer på meg

Hasj (colourbox.com)

Jeg får noen ganger litt hasj av en kompis som takk for at jeg hjelper ham med forskjellige greier. Jeg har jo ikke kjøpt stoffet, og hvis jeg ikke bruker det selv engang: Er det ulovlig å bare gå rundt med det i lomma?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd