Hopp til hovedinnholdet

Muligheten for å komme ubemerket over grensen ?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, når folk driver å smugler narkotika eller kvote til Norge, men de går gjennom skogen eller fjellet eller svømmer over elv, ja sånne steder, der hvor det ikke er vei og ikke onkelig gå felt, men Kan gå med støvler eller andre sko, selv om det ikke er onkelig gå felt. Helt Ubemannet pluss ingen folk og helt mørt. Hvordan Kan toll vesen Merke at noen går gjennom der, til norge?? Folk som smugler er forsiktig og passer på at ingen er der, før de går videre og Heller ingen kamera eller er det skjulte kamera på alle disse stedene som nevnt?? Hvordan er det liksom?? Hvordan Kan toll vesen finne ut at noen går over grensen på disse stedene som nevnt?? Er det kamera over hele grensen til norge eller er det noen steder det ikke er kamera??

Besvart 07.05.2019 09:20
 

Svar
Hei


Tolletaten kontrollerer grensene i form av å være tilstede på de betjente grenseovergangene, spaning med patruljerende kjøretøy som ofte opererer i sivilt og i tillegg et antall kameraer utplassert ved diverse grenseoverganger. 

Det vil selvfølgelig ikke være mulig å ha full oversikt over alle som passerer inn og ut av Norge. Grensen vår er lang og selv om det er fullt mulig å snike seg inn over grensen uten å bli oppdaget, er vårt mål er at det alltid skal være en risiko for å bli fanget opp og kontrollert når grensen passeres. 

 
Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer

Tollkvote for alkohol og tobakk når du reiser til Norge

Vinflasker på rekke og rad i butikk (colourbox.com)

Hvis du er gammel nok, kan du ta med deg en avgiftsfri alkohol- og tobakkskvote når du har vært i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Toll
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om toll