Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å få hjelp til kjøp av bolig?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bor sammen med moren min, faren min og to søsken. Vi leier en liten leilighet og det å betale regninger og mat er alltid et problem. Moren min er renholder og faren min er en penskonert lærer. Vi har lite penger, men ønsker å kjøpe en leilighet i fremtiden, men det ser ikke så lyst ut. Er det mulighet til å få hjelp til å kjøpe leilighet/bolig når man har så dårlig råd?

Besvart 11.09.2019 15:59
 

Svar
Hei

Husbanken overfører startlånmidler til kommunene. Boligkontoret i den enkelte kommune eller bydel behandler søknader om startlån fra familier som ikke har mulighet for å få lån i en vanlig bank, fordi de mangler egenkapital og har lav inntekt.

For å søke startlån kan foreldrene dine gå inn på Husbanken.no og videre til startlånsiden. Her kan de logge seg inn på en elektronisk søknad via ID-porten. Søknaden sendes direkte til boligkontoret i den kommunen man ønsker å kjøpe bolig i.

Lykke til!

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer

Kjøpe bolig - hvem kan få lån?

Jente sitter med masse papirer (colourbox.com)

Lønner det seg å kjøpe, og hvem kan få lån? Her kan du lese om startlån fra Husbanken, samt andre nyttige tips til deg som vurderer å kjøpe noe eget.

Les mer

Kjøpe bolig? Så lenge må du spare

Bygård i Oslo (foto: ung.no)

Du tenker kanskje ikke spesielt mye på at du en gang skal kjøpe din egen bolig? Likevel kan det faktisk være veldig lurt å starte sparingen allerede nå. Sjekk hvor lenge du må spare for din boligdrøm!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd