Hopp til hovedinnholdet

Hjelp!Er i ett miljø der man "skal" kjøpe merkeklær, men jeg kan ikke det!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er i ett miljø hvor alle andre er utrolig rike og velstående. Jeg er ikke fattig, men mamma og pappa er ikke enig med meg når det kommer til kjøp av klær, sko og vesker i høye prisklasser. Jeg trives best med de jeg henger med nå. Mens mamma vil helst at jeg skal henge med andre pga dette. Hva burde jeg gjøre? -Jente 14

Besvart 11.09.2019 10:06
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du bor i et miljø der det er mange mennesker som har mye penger, og de kjøper dyre klær, sko og vesker. Derimot vil ikke din familie kjøpe dette til deg, fordi de ikke er enig i at du skal ha det. Dine foreldre synes ikke du burde henge med disse vennene lenger på grunn av dette, og du vet ikke hva du burde gjøre. 

Dette skjønner jeg er litt vanskelig. Når man er i et miljø som forventer noe annet enn du kan levere, kan det kanskje bli litt ubehagelig. Du føler kanskje veldig på at du burde ha, og har lyst på alt av det dyre som vennene dine har og går med. Det er ikke rart. Derimot tror jeg nok det er lurt at du prøver å se på dette fra foreldrene dine sitt perspektiv. 

Det er deres penger det er snakk om, og de er kanskje ikke vokst opp med eller komfortabel med å bruke så mye penger på klær og vesker til deg. Jeg skjønner at du kanskje er det, men du burde prøve å se hvordan de kanskje har det med dette. Når foreldrene dine ikke vil og kanskje ikke synes det er så komfortabelt å bruke penger på dette, har du ikke så mye annet valg enn å akseptere det. 

Jeg skjønner at det er kjipt, men du får nok bare fortsette å gå i de klærne og skoene du går i nå, i alle fall til du får deg din egen jobb og kan betale for slike ting selv. Hvis vennene dine ikke aksepterer deg om du ikke går med de klærne de går med nå, er de ikke noen gode venner å ha uansett. Men om de aksepterer deg for sånn du kler deg nå, synes jeg du kan fortsette å være venner med de, selv om moren din kanskje ikke liker det. 

Du kan jo snakke med moren din og si at du føler dette, og at du har lyst til å fortsette å være med vennene dine, og at du skal mase mindre på dyre klær, sko og vesker. Da kan det hende hun aksepterer vennene dine til større grad. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. I tillegg kan du søke her på Ung.no, blant våre tidligere besvarte spørsmål, for ekstra tips og råd. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd