Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha regulering, men foreldrene mine nekter. Hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har lyst på rette tenner. Jeg har vært hos regulerings tannlegen og de sa jeg kunne få det men det var ikke et ‘’problem’’ med rennene mine. Hvis jeg skulle hatt det hadde det vært for utseende. Men jeg liker ikke tenna mine i det hele tatt det er skeive og fortenna står rett ut. Jeg får ikke lov av mamma og pappa.. jeg har prøvd å overtale de i snart to år. Er dette lov? Kan de bestemme om jeg får reggis eller ikke? Vi har god råd så vi har penger til regulering.

Besvart 11.09.2019 23:30
 

Svar
Hei

Tannregulering er en ganske dyrt behandling. Det er en behandling som krever mye ressurser, både fra reguleringstannlegen og deg.  Man får inntil man er 20 år dekt deler av regningen fra folketrygden. Hvor mye man får dekt avhenger av hvor skjeve tennene og bittet er. Det vil si at jo mer du trenger tannregulering, jo mer får man dekt. Dersom man egentlig ikke trenger tannregulering vil det koste mer, slik som hos deg.

Jeg synes at du bør snakke med både din mor og far om dette, på nytt igjen. De må stå for utgiftene, og kan nekte behandlingen, især når den anses som ikke nødvendig. Du kan si at du er motivert for behandlingen, og at du tror det er bedre å gjøre det nå enn når du er voksen. På den andre siden er de fineste smilene de som skiller seg litt ut.

Lykke til!

 Vennlig hilsen tannlegen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd