Hopp til hovedinnholdet

Tankekaos

Gutt 19 år
 

Spørsmål

hei. er vanskelig og gåturer eller springe sida eg får ein del tanker på teater scener og fantasi tanke på alt mulig når eg går tur eller skal trene og det verte vanskelig . Sida eg har so mykje idear til filming og slik. er ein slags forstyrrelse på at eg tenker på heilt andre ting at det stoppar opp og gjere det eg skal.

Besvart 16.09.2019 19:10
 

Svar
Hei

Det er ganske vanlig at tankene vandrer når vi f.eks. jogger eller går tur. Det er fordi det er en aktivitet som ikke krever så mye tankevirksomhet, derfor får tankene våre fritt spillerom. Dette kalles å dagdrømme, og det er helt normalt og ikke farlig.

Dersom tankene dine plager deg, er vonde, eller gjør sånn at du ser eller hører ting som ikke er virkelig, bør du oppsøke hjelp for dette. Da kan du ta kontakt med fastlege eller helsestasjon for ungdom i din kommune. Her kan du få hjelp med f.eks. støttesamtaler, eller bli henvist til riktig hjelpeinstans.

Dessverre har jeg ikke noe klart svar på hva disse tankene kan være, eller hva de kan komme av. Derfor blir det opp til deg selv å vurdere om dette er noe du ønsker å oppsøke hjelp for. Ikke vær redd for å søke hjelp hvis du trenger det, det er det helseforetakene er ment for!

Dersom du trenger noen å snakke med, kan du alltid ringe Mental Helses hjelpetelefon på 116 123, eller Kirkens SOS-telefon på 22 40 00 40. De er der for deg og kan lytte og gi råd, så ikke nøl med å ringe dit hvis du trenger det.

Jeg legger ved noen artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Bekymret gurr (colourbox.com)

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd