Hopp til hovedinnholdet

Fattig familie og penger til mat.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg lever i en stor familie som spiser veldig mye. Og jeg har mye historie i familien min. Som gjør at vi ikke kan ta lån til et hus. Å siden vi ikke har råd til et hus så må vi bo i en liten leilighet som er ganske liten til vår familie. Å mammaen min er god i økonomi som gjør at vi får en del ut av pengene, men nå skjedde det noe som ikke er greit. Vi hadde akkurat nok til denne uka til mat og sånt, men så trakk staten fra oss penger til studielånet, men vi har rettigheter til å ikke betale studielånet i mammas situasjon å vi har papirer på det, men de gjorde det allikevel å de har gjort det før å de gjør det igjen. Å de skulle årne opp i det, Men det tar tid å få pengen. Å vi dro til nav også, men det tar rundt tre dager å få penger ifra de også. Å som jeg sa vi er en stor spiser familie som gjør at vi kommer til å spise opp mat på to sek og bruke bensinen opp fort. Å staten sier det finnes ingen fattige folk i Norge. «Staten vi tar noen penger derifra som de må leve på» meg

Besvart 19.09.2019 11:46
 

Svar
Hei


Jeg ser at du er en jente på 15 år som opplever å ha bekymringer for familiens situasjon når det gjelder økonomi og penger til mat, jeg kan forstå at det er en vanskelig opplevelse!

Det er de voksne i huset som har ansvar for at den økonomiske situasjonen er under kontroll, og som har ansvar for å søke hjelp til å ordne dette dersom det er nødvendig!

Du skriver at det er trukket penger til å betale et lån som dere har fritak fra, det er viktig at din mor/dine foreldre kontakter dem de har fått avtale med slik at en eventuell misforståelse kan bli rettet opp.

Du skriver at dere har vært på NAV da dere ikke hadde penger til mat.
NAV vurderer sammen med den/de som søker, behovet for økonomisk sosialhjelp.

Det er de helt grunnleggende behovene som mat, klær, bolig og oppvarming NAV omtaler som livsopphold når NAV gjør et vedtak om sosialhjelp.
Hvor mye søkeren kan få i stønad er avhengig av søkerens familiesituasjon, antall personer som hører til husholdningen, bosituasjonen med mer.

NAV fastsetter stønaden etter en individuell vurdering i hver enkelt sak. 

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

Familier med dårlig råd kan få støtte til aktiviteter

Fortvila gutt i sofaen (colourbox.com)

I Norge skal du ha mulighet til å delta i fritidsaktiviteter og gå i bursdag, selv om foreldrene dine har en vanskelig økonomi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd