Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke penger til bussbillett, og måtte lyve i kontroll...

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er på 16 år gammel som ikke har rå til å betale bussbillett. Idag skulle jeg i sentrum å møte noen so så jeg på bussen utten å se hvor mye penger jeg har i bankkortet mitt. Jeg hadde bare 16kr og bussen har alerede har begynnt å kjøre jeg viste ikke hva jeg skulle si eller gjøre, så plutselig kom en billettkontol og spør meg å vise bussbillett, jeg måtte lygge at jeg betalte

Besvart 24.09.2019 23:58
 

Svar
Hei

Jeg forstår at det ikke føltes bra å lyve da du ble sjekket i kontroll. Det var flaks at du ikke måtte betale bot da .
Hvis du snakker med foreldrene dine om dette, synes jeg du skal fortelle hva du føler og lage en avtale med dem om for eksempel å gjøre noen oppgaver hjemme for å få litt bedre råd. Hvis du har noen andre måter å komme deg dit du skal på , kan det være viktig å planlegge dette litt bedre. Men det viktigste er å være åpen og ærlig med de hjemme. Da vil de nok helles spille på lag med deg, enn hvis du ikke snakker sant.
Lykke til med den praten :-)

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Sniker på bussen

Jeg ble stoppet i kontroll på bussen og ble tatt for sniking. Jeg hadde ikke så mye penger som de skulle ha for boten, så måtte gi dem navnet mitt og adressen. Må jeg betale boten? Jeg har ikke så mye penger tror jeg. Kan det ha noe å si at jeg er under 15?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Dårlig råd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om dårlig råd